Είσαι αγρότης; Πάρε δάνειο εύκολα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Ξεκινά το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB

Μέσα στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο «ΤαμείοΜικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» που έχει στόχο τη χρηματοδότηση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο.

  • Το Ταμείο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020με πόρους ύψους 21,5 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά κεφάλαια που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 2.500 αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.
  • Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB έχει ήδη δημοσιεύσει την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή των Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών που θα συμμετέχουν στο Ταμείο. Επτά τράπεζες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.
  • Σημειώνεται ότι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο εισαγάγει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους δικαιούχους που θα ωφεληθούν, όπως:
    • 100% επιδότηση επιτοκίου για τα δύο πρώτα έτη του πενταετούς δανείου
    • 50% μειωμένο επιτόκιο για τα υπόλοιπα τρία έτη του δανείου
    • Επιχορήγηση συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring).
  • Το εύρος των δανείων θα είναι από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ προς γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Συμβουλές

Για να λάβεις οποιοδήποτε πρόγραμμα από Τράπεζα , χρειάζεται να μην έχεις οφειλές .  Διάβασε καλά τους όρους του προγράμματος πριν κάνεις την αίτηση και να έχεις κάνει προετοιμασία με τα δικαιολογητικά καθώς όταν ανοίξει το πρόγραμμα θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από αρκετούς. Ρώτησε τον σύμβουλο σου ή την ίδια την τράπεζα σου , ποια δικαιολογητικά θα σου ζητήσουν για να ξεκινήσεις να τα μαζεύεις.

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής