Νέα υπηρεσία Εικονικής Υποβοήθησης σε όλες τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές σε 85 χώρες

Υπηρεσία Εικονικής Υποβοήθησης (Virtual Assistant), για το ευρύ κοινό, έθεσε σε λειτουργία το Υπουργείο Εξωτερικών, στο σύνολο των 126 ελληνικών Προξενικών Αρχών, σε 85 χώρες.

  • Στόχος της νέας υπηρεσίας Εικονικής Υποβοήθησης είναι η βελτίωση και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών των ελληνικών Προξενικών Αρχών τόσο για τους Έλληνες πολίτες που κατοικούν ή βρίσκονται στο εξωτερικό όσο και για τους αλλοδαπούς,  χωρίς να χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις Προξενικές Αρχές, για πολλές από τις προξενικές υπηρεσίες.
  • Ο Εικονικός Βοηθός λειτουργεί ήδη σε όλες τις Προξενικές Αρχές στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, καθώς και στη γαλλική, τη γερμανική και την ισπανική στις χώρες όπου χρησιμοποιούνται αυτές οι γλώσσες. Με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης η υπηρεσία θα εξελίσσεται, και θα παρέχει καθοδήγηση και πληροφορίες στους πολίτες, σε συνολικά 19 γλώσσες [ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά (έχουν υλοποιηθεί) και αλβανικά, αραβικά, βουλγαρικά, ιαπωνικά, ιταλικά, κινεζικά, ολλανδικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ρουμανικά, ρωσικά, σερβικά, σουηδικά, τουρκικά (υπό υλοποίηση, εκτιμώμενη ολοκλήρωση 3/2023)].

Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά και με αυτές που θα ακολουθήσουν, το Υπουργείο Εξωτερικών αλλάζει, εισέρχεται δυναμικά στη νέα εποχή και πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες βελτιώνουν σημαντικά την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση των πολιτών στο εξωτερικό.

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής