Ευρωπαική κάρτα Νέων: Πως θα την εκδώσεις εύκολα

Απέκτησε την Ευρωπαικη κάρτα Νέων εύκολα

Η ευρωπαϊκή κάρτα νέων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που προορίζεται για νέους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέροντας πλειάδα πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων σε αυτούς που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πού μπορούν να εκδώσουν την κάρτα, αν υπάρχει κόστος, ποια είναι η προθεσμία υποβολής για έκδοση νέας κάρτας και ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι.

Ποιοι είναι οι Δικαιούχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
Η ευρωπαϊκή κάρτα νέων απευθύνεται σε νέους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ηλικίας 13 έως 30 ετών. Οι δικαιούχοι μπορούν να απολαύσουν διάφορα οφέλη, όπως έκπτωση σε εισιτήρια μεταφοράς, προσφορές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπτώσεις σε δραστηριότητες εκμάθησης και άλλα πλεονεκτήματα.

Που μπορούν να εκδώσουν την κάρτα
Η κάρτα νέων μπορεί να εκδοθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της κάθε χώρας μέλους της ΕΕ. Στην χώρα μας μπορείς να αιτηθείς στον παρακάτω σύνδεσμο https://europeanyouthcard.gr/ μέσω διαδικτύου ή από φυσικά σημεία παροχής υπηρεσιών, όπως καταστήματα ή νεολαίας.

Κόστος Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
Ισχύει για ένα χρόνο με κόστος 10 ευρώ και μπορείς να την ανανεώνεις μέχρι να κλείσεις τα 30. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα συνδρομής για δύο χρόνια στα 17 ευρώ και για τρία χρόνια στα 24 ευρώ!

Ειδικότερα, οι
εγγεγραμμένοι άνεργοι έως 30 ετών,
μαθητές από 15 έως 29 ετών των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας,
σπουδαστές έως 30 ετών των ΙΕΚ της ΔΥΠΑ
μπορείτε να αποκτήσετε την ευρωπαϊκή κάρτα νέων δωρεάν.

Προθεσμία υποβολής για Έκδοση Νέας Κάρτας
Οι προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων για την εκδοχή νέας κάρτας διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα. Συνήθως, ωστόσο, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ανά πάσα στιγμή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Κριτήρια για την Εκδοχή της Κάρτας
Για να είναι δυνητικός δικαιούχος της ευρωπαϊκής κάρτας νέων, ο ενδιαφερόμενος πρέπει συνήθως να είναι ηλικίας μεταξύ 13 και 30 ετών και να είναι πολίτης κράτους μέλους της ΕΕ

Για αιτούντες κάτω των 16 ετών πρέπει να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:
1. Να κατεβάσετε την αίτηση.
2. Να συμπληρώσετε την αίτηση.
3. Να φωτοτυπήσετε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του αιτούντα.
4. Ο γονέας ή ο κηδεμόνας του αιτούντα θα πρέπει να επικυρώσει το γνήσιο της υπογραφής του σε ΚΕΠ.
5. Να επισυνάψει όλα τα παραπάνω κατά τη συμπλήρωση της αίτησης στο πεδίο Έντυπο για κάτω των 16 ετών.

Εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα μπορείτε να επισυνάψετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο email: [email protected]αναφέροντας το Ονοματεπώνυμο του αιτούντα.

Πληροφορίες Γραφείο Αθήνας: 213 131 4411, 4414, 4433, 4440

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής