Μαθε σε ποια εφορια ανηκεις

ΑΑΔΕ: Χιλιάδες φορολογούμενοι αλλάζουν ΔΟΥ

Πριν μία εβδομά εκδόθηκε απόφαση από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για τον ανακαθορισμό της χωρικής αρμοδιότητας όλων των εφοριών της χώρας. Θα υπάρχει μία μοναδική ΔΟΥ όπου θα οριοθετείτε η αντιστοίχιση ενός Ταχυδρομικού Κώδικα (ΤΚ). Αυτό θα επηρεάσει το ΓΕΜΗ που ανήκεις το οποίο βρίσκεται στο αντίστοιχο Επιμελητήριο , έχοντας υπόψη τον ορθό νομό.

Υπάρχει γκρίνια από πολίτες στους οποίους η εφορία είναι απέναντι και χρειάζεται πλέον να κάνουν ταξίδι για να πάνε στην νέα τους εφορία. Η πρόσφατη απόφαση Δ.ΟΡΓ.Α 1035451 ΕΞ 2022/21.4.2022 έχει δύο πίνακες στους οποίους μπορείς να κάνεις αναζήτηση τον ΤΚ σου και να μάθεις σε ποια ΔΟΥ πλέον ανήκεις. Θα βρεις στο τέλος του άρθρου την πλατφόρμα για τη λήψη του αρχείου.

Συμβουλή
Αν θες να βρεις άμεσα τον ΤΚ σου , πάτα Ctrl+f (ανοίγει παράθυρο αναζήτησης), γράψε τον ΤΚ και θα σου δείξει απευθείας σε ποια εφορία ανήκεις.

Με την νέα αλλαγή της εφορίας σου θα χρειαστεί να δημιουργήσεις νέα σφραγίδα για την επιχείρηση σου. Δεν είναι υποχρεωτικό για την εφορία όμως η τράπεζα ή άλλοι φορείς θα ζητήσουν τα ορθά στοιχεία. Αν κάνεις την αλλαγή μην παραλείψεις να ενημερώσεις την τιμολογιέρα σου (εμπορικό πρόγραμμα), το CRM σου και τα έντυπα που αναφέρουν την παλαιά εφορία πχ Προτυπωμένα Τιμολόγια και λοιπά παραστατικά του λογιστηρίου σου.

Πλατφόρμα με πίνακες πάτησε εδώ.

Πληροφορίες υποχρεωτικών στοιχείων σε Τιμολόγια θα βρεις εδώ.

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής