Πως θα λάβεις 1000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Νεες 40.000 Θεσεις στο προγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακες και πρασινες δεξιοτητες

Με το πρόγραμμα αναβάθμισης μπορείς να αποκτήσεις νέες δεξιότητες στην αγορά εργασίας ως άνεργος με το δελτίο ανεργίας σου να είναι σε ισχύ. Τα προγράμματα προσφέρονται από Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των ΑΕΙ και αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ. Δικαιούσαι να λάβεις το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος 1000 ευρώ, μετα την επιτυχη εξέταση πιστοποίησης σου.

Το Επίδομα ανέρχεται σε 5€/ώρα και υπάρχουν δύο τροποι να εκπαιδευτείς: 35% δια ζώσης και 35% εξ αποστάσεως (τηλεκπαίδευση)

Για να υποβάλεις την αίτηση, θα πρέπει να:

  • είσαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνεις επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • έχεις ηλικία άνω των 18 ετών.
  • είσαι απόφοιτος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελουμένων.

Θα χρειαστείς τους προσωπικούς σου κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ενώ έχεις δικαίωμα να υποβάλεις μια αίτηση συμμετοχής και να παρακολουθήσεις ένα μόνο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις κατά την υποβολή της αίτησης.

Συμβουλή

Διάβασε προσεκτικά το Δελτιο Τυπου και τις συχνές ερωτήσεις (χρήσιμοι σύνδεσμοι) . Για την Πλατφόρμα πάτησε εδώ και για τις Πληροφορίες και αποτελέσματα πάτησε εδώ

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής