Τέλος χρόνου για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή τον φοιτητή στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα https://stegastiko.minedu.gov.gr . Πριν την υποβολή χρειάζεσαι να έχεις λάβει την ακαδημαική σου ταυτότητα και να έχει υποβάλει την φορολογική γονέας σου ή την δική σου εάν υποβάλεις μόνος σου.

Τι συμπληρώνεις στην αίτηση

Αριθμός Ακαδημαϊκής Ταυτότητας
ΑΜΚΑ φοιτητή
αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου
ΙΒΑΝ
Προσωπικά στοιχεία
email + κινητό

Εάν είσαι γονέας το ΑΦΜ του φοιτητή και του έτερου γονέα. Σε περιπτώσεις διαζευγμένων, θανόντων ή άγαμων γονέων, το αντίστοιχο πεδίο παραμένει κενό.
Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Εισοδηματικά κριτήρια

Το Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου έτους να μην υπερβαίνει τα (30.000)
Προσοχή εδώ καθώς εννοούν το συνολικό ετήσιο εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό (βλέπε τεκμήριο σκάφους, αυτοκίνητα κλπ).

Πλατφόρμα εδώ.

#φοιτητικοεπιδομα #στεγαστικο_επιδομα ##στεγαστικόεπίδομα #stegastikoepidoma #λογιστης #λογιστικόγραφείο #χρηστοςκαβαλλαρηςλογιστης #χρηστοςκαβαλλαρης #kavallaris #accounting #athens #greece #χρηματα #τι_να_κανεις #συμβουλές #ευπαθειςομαδες #ηλεκτρονικη_πλατφορμα #προθεσμια #λογιστικήαπλά #ααδε #96δοσεις #entrepreneur #taxation

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής