Έρχονται το φθινόπωρο οι «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Σε ποιους θα δοθεί  voucher 200-250 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» του Υπουργείου Εργασίας ξεκινάει πιλοτικά εντός του 2021 και συγκεκριμένα το φθινόπωρο, με στόχο την καθολική του εφαρμογή κατά την περίοδο 2021-2027. Πρόκειται για τη φύλαξη βρεφών από 6 μηνών έως 2,5 ετών. 

Όσον αφορά τους γονείς, το πρόγραμμα στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, κυρίως, γονέων, μονογονέων, αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια για την φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους είτε στο σπίτι τους είτε στο σπίτι του παιδαγωγού – φροντιστή. Το ποσό επιδότησης θα είναι 200 – 250 ευρώ μηνιαίως, θα διαρκεί έως και 3 έτη και θα καταβάλλεται απευθείας στους γονείς οι οποίοι θα προσλαμβάνουν μέσω ειδικής πλατφόρμας τον παιδαγωγό – φροντιστή που επιθυμούν για τα παιδιά τους.

Όσον αφορά τις «νταντάδες», θα πιστοποιούνται αφού περάσουν σεμινάρια. Διαφορετική θα είναι η διαδικασία πιστοποίησης για τους πτυχιούχους βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς και διαφορετική για εκείνους που θα επιλέξουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για να ενισχύσουν το εισόδημά τους. Δε θα υπάρχει διάκριση φύλου ούτε όριο ηλικίας για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην πλατφόρμα.

Τα παραπάνω μέτρα έχουν διπλή σημασία καθώς όχι μόνο στηρίζουν τις μητέρες και τους κηδεμόνες που θέλουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και να συνεχίσουν την καριέρα τους μετά την απόκτηση παιδιών αλλά και μειώνουν την αδήλωτη εργασία μέσω την ενθάρρυνσης ανέργων, κατόπιν πιστοποίησης, να εργαστούν ως παιδαγωγοί – φροντιστές.

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής