Νέα Ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ 2024: Διαδικασία, Προθεσμίες και Κριτήρια

ΕΝΦΙΑ 2024: Πληρωμή του Φόρου Ακινήτων

Όσον αφορά την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2024, θα πραγματοποιηθεί σε 11 δόσεις. Η πρώτη δόση οφείλεται μέχρι τις 30 Απριλίου 2024 και η τελευταία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2025. Πάντως χωρίς να προβλέπεται κάποια έκπτωση για όσους επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ.

Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ 2024 αναρτήθηκαν σήμερα 07 Απρ 2024 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “Οφειλές εκτός ρύθμισης”. Θα πρέπει να προσέξεις τυχόν αλλαγές και διορθώσεις στην περιουσιακή κατάσταση σου, που έχουν υποβληθεί μέσω του Ε9, καθώς αυτές έχουν ληφθεί υπόψη για την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Επίσης, πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, καθώς και τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, εφόσον καλύπτουν ορισμένα κριτήρια.

Τα 6 βήματα
Χρεάζεσαι κωδικούς taxisnet (ηλεκτρονικούς κωδικούς εφορίας)

  1. Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE.
  2. Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».
  3. Κάνετε κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».
  4. Κάνετε κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ».
  5. Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9.
  6. Επιλέγετε το έτος 2024 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2024.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ – ΑΑΔΕ
(Οφειλές , Πληρωμές και Επιστροφες)

Μπορείς να κάνεις την πληρωμή του ποσού μηνιαίου ή ολοσχερή εξόφληση του ποσού , με χρεωστική κάρτα μέσω των “Οφειλών εκτός ρύθμισης” .

Συνοπτικά, η διαδικασία για την έκδοση και πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2024 απαιτεί προσοχή στις ημερομηνίες και την επαλήθευση και διόρθωση στοιχείων μέσω της δήλωσης Ε9. Επιπρόσθετα, ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων θα μπορούν να απολαύσουν απαλλαγές ή μειώσεις στον φόρο που οφείλουν.

Πλατφόρμα: https://www1.aade.gr/gsisapps5/myaade/#!/arxiki

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής