Δωρεάν διανομή self test για παιδιά 5 έως 17 ετών

Μέχρι πότε θα πρέπει να τα προμηθευτούν οι γονείς

Έως και τις 10 Αυγούστου μπορούν οι γονείς να παραλάβουν από τα φαρμακεία 4 δωρεάν self test για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών. Τα self test αντιστοιχούν σε 1 για κάθε εβδομάδα του Αυγούστου και πιο συγκεκριμένα:

  • ένα για την εβδομάδα 2-8/8/2021
  • ένα για την εβδομάδα 9-15/8/2021
  • ένα για την εβδομάδα 16-22/8/2021
  • και ένα για την εβδομάδα 23-29/8/2021

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο, με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης του γονέα/κηδεμόνα.

Μαζί με τα self test παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια σύμφωνα με τις οδηγίες των οποίων διενεργούνται οι έλεγχοι κατ’ οίκων.

 Για τους ανήλικους ηλικίας κάτω των δεκατριών (13) ετών, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα. Για τους ανήλικους ηλικίας από δεκατριών (13) ετών και άνω, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Προστασία έχει δώσει οδηγίες, βάσει των οποίων, τα παιδιά 12 έως 17 ετών (γεννημένα μετά την 1/7/2009) μπορούν να ταξιδέψουν προς τους νησιωτικούς προορισμούς με πτήσεις εσωτερικού μόνο με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής