Πληρωμή Επιστρεπτέας προκαταβολής: Χρόνος και τρόπος εξόφλησης

Οσοι ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας με τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής θα πρέπει μέχρι τις 29 Ιουλίου 2022 να αποφασίσουν εάν:

1.Θα εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή προκειμένου να κερδίσουν έκπτωση φόρου 15% ή
2. Θα ακολουθήσουν τις 96 ισόποσες άτοκες δόσεις.

​Οι παραπάνω επιλογές ισχύουν για την Κάθε επιστρεπτέα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ , δηλαδή πχ μπορείς να πληρώσεις από τις 5 επιστρεπτέες μόνο τις 2 εφαπαξ και τις υπόλοιπες 3 επιστρεπτέες με δόσεις.

Εφόσον καταβάλλεις εφάπαξ την οφειλή έως τις 29 Ιουλίου θα κερδίσεις έκπτωση 15% επί του συνολικού ποσού που πρέπει να επιστρέψεις στο δημόσιο.

Οι δυνατότητες για εξόφληση

1. Εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

2. Εξόφληση σε 24 έντοκες δόσεις, κάνοντας χρήση της πάγιας ρύθμισης.

Τα ποσά που προκύπτουν μπορούν να εξοφληθούν σε έως 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Για καθεμία επιστρεπτέα προκαταβολή που έχεις λάβει, έχει εκδοθεί διαφορετική ταυτότητα οφειλής. Αυτό σημαίνει ότι εάν η επιχείρησή σου είχε ενταχθεί και στους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής και είχες λάβει επτά κρατικά δάνεια θα δεις στον λογαριασμό σου στο taxisnet επτά διαφορετικές ταυτότητες οφειλής, ενώ αν κάνεις ρύθμιση όλο το ποσό θα έχεις μία ταυτότητα πληρωμής.

Σημαντικό
Εάν έλαβες 7 επιστρεπτέες , θα πληρώνεις με 7 διαφορετικές Ταυτότητες Οφειλών

Η πληρωμή στην winbank σου γίνεται πηγαίνοντας στο Δημόσιες Υπηρεσίες>Οφειλές προς ΔΟΥ (Εδώ μπορείτε να πληρώσετε ΕΝΦΙΑ, Φόρο Εισοδήματος , ΦΠΑ και άλλες Οφειλές προς τις ΔΟΥ).

Την Πλατφόρμα θα την βρεις εδώ.

Χρήστος Καβαλλάρης - Λογιστής